FRI FRAKT OCH FRIA RETURER

Handla konst

Sommarfjärilar – juni

3,450 kr

I lager

    • 500 kr
    • 0 kr
    • 500 kr
    • 0 kr

Kozo Inoue, 1937–2017, född i Osaka, Japan, är en av de stora lyrikerna i den japanska nutidskonsten. Sin främsta inspirationskälla har han i naturen. Men det är inte det konkret påtagliga som i första hand inspirerar honom, utan snarare de mer subtila fenomen som återfinns i t. ex. den osynliga rörelsen i en bristande blomknopp, i kronbladens tysta dans när vinden rör den, i luftens genomskinlighet och i ljusets skiftningar.

I de fem arbeten- utförda i serigrafi- som återfinns, bland de verk av Kozo som Galerie Börjeson ger ut, har Kozo tolkat sin upplevelse av fem av årets månader. Med stor noggrannhet och utsökt stiliserade symboler för januari, mars, juni, augusti och november framträder i finstämd harmoni med de bakomliggande, mjukt nyanserade men ändå hela färgplanen och skapar visioner än av blekvioletta vinterdagar än av senhöstens glödande färgprakt.

Vid köp av ”Sommarfjäril” ger dig ett handsignerat och numrerat verk av endast 100 exemplar i hela världen, daterad 1987 av Kozo Inoue.

Kontakta gärna oss vid intresse för köp av en hel mapp med alla fem exemplar.

Dimensioner 56.0 × 76.0 cm
ag_artwork_year

1987

ag_medium_text

Serigrafi

Artikelnr: INV-KOZI-0014 Kategori: Etikett:
Share: