FRI FRAKT OCH FRIA RETURER

Handla konst

Ladies hat

1,950 kr

I lager

    • 500 kr
    • 0 kr
    • 500 kr
    • 0 kr

Mayumi Morino, f. 1941 hör till den generation japanska konstnärer som tagit mycket starka intryck av den konst som efter 2: a världskriget växt fram i Europa och USA.

För Morino blev 60-talets superrealism den stora ledstjärnan och i många av hans tidigare arbeten kan man t. ex ana en ganska nära släktskap med den franske grafikern Gerhard Titus-Carmels konst. Liksom sin franska kollega arbetade Morino med förkärlek med kombinationer av superrealistiskt återgivna plankstumpar och rep bitar. De färdiga verken blev en sorts tvådimensionell ”skräpcollage” med starkt surrealistiska övertoner.

I sin senare konst har Morino dock lämnat plankstumparna bakom sig och ”skräp-motiven” har fått ge vika för ett föreställande bildspråk. Men repen lever, i varje fall delvis, vidare i hans konst och han använder dem för att ge de avbildade föremålen drag av såväl mystik som öververklighet.

I fyra av de verk, av Morino, som vi vill presentera för er återkommer repet, hemlighetsfullt förenat med tygäpplet och glaskolven, lekfullt i slipsen och herrhatten.
Med stor detaljtrohet skildrar han det vardagligt obetydliga i tillvaron. Men han har samtidigt förmågan att isolera och monumentalisera sina motiv så att det i sig banala föremålet förvandlas till ett unikt konstverk.

Vid köp av ”Ladies hat” ger dig ett handsignerat och numrerat verk av endast 50 exemplar i hela världen, daterad 1987 av Mayumi Morino.

Kontakta gärna oss vid intresse för köp av en hel mapp med alla sex exemplar.

Dimensioner 76.0 × 56.0 cm
ag_artwork_year

1987

ag_medium_text

Etsning

Artikelnr: INV-MORM-0029 Kategori: Etikett:
Share: