FRI FRAKT OCH FRIA RETURER

Handla konst

Views (blue)

6,950 kr

I lager

    • 500 kr
    • 0 kr
    • 500 kr
    • 0 kr

Tetsuru Sawada, f. 1933 tillhör den absoluta eliten av de japanska konstnärer som huvudsakligen ägnar sig åt grafisk konst. Han är en flitig utställare världen över och har vunnit ett flertal priser vid olika grafik-biennaler. Idag är han lika välkänd och erkänd i USA som i sitt hemland.

Det är inte osannolikt att Sawada har hämtat inspiration för sin konst ifrån platsen han växte upp på, nämligen en av Japans nordligaste öar Hokkaido, som är berömt för sin klara luft och storslagna bergsutsikter. Detta landskap är ett ständigt återkommande tema i hans konst. I bild efter bild möter oss vidsträckta skymnings- eller gryningslandskap med en anad utsikt över land och vatten och med en stads- eller bergssilhuett på randen av en avlägsen, lågt belägen horisontlinje.

Med hjälp av horisontala linjer och smala horisontala fält manar han fram suggestiva antydningar om motivet. Horisontalernas inbördes relationer framhäver han med hjälp av färgerna. Resultatet blir raffinerande hägringslandskap. Hans verk kvarlämnar en känsla av déjá vu – någonstans, någongång, om än bara i drömmen, har man själv upplevt den hisnande skönheten i dessa magiskt lysande landskap.

Vid köp av ”Briliant views” ger dig ett handsignerat och numrerat verk av endast 100 exemplar i hela världen, daterad 1987 av Tetsuru Sawada.
Kontakta gärna oss vid intresse för köp av en hel mapp med alla sex exemplar.

Dimensioner 88.0 × 56.0 cm
ag_artwork_year

1986

ag_medium_text

Serigrafi

Artikelnr: INV-SAWT-0004 Kategori: Etikett:
Share: