Ny styrelse till Galerie Börjeson

Ny styrelse till Galerie Börjeson

Ny styrelse med Karl-Henrik Johansson Munk som tar över som VD och Tord Johansson Munk som vice VD samt IT-ansvarig i anrika Galerie Börjeson – planerar för nyöppning med e-galleri!

Galerie Börjeson Aktiebolag grundades på 60-talet av den färgstarke affärsmannen och konsthandlaren Per-Olov Börjeson sedan denne flyttat hem till Sverige från Colombia. Galerie Börjeson var från 1970-talet och fram till mitten av 2000-talet ett av Sveriges mest berömda gallerier och har sålt verk av bl.a. Joan Miró, Marc Chagall, Salvador Dali, Andy Warhol, Victor Vasarely, Ay-O, James Rosenquist, Ragnar Persson och Tadashi Nakayama.

På 1970-talet diversifierade Galerie Börjeson verksamheten och gav sig in i fastighetsbranschen. Idag äger Galerie Börjeson och ägarfamiljen fastigheter främst i Malmöregionen men även i Lund, Vellinge och Höllviken.

Familjen Munk kontrollerar 77 procent av rösterna i bolaget. På extra bolagsstämma idag valdes Karl-Henrik Johansson Munk till ny VD och Tord Johansson Munk som vice VD och IT-ansvarig för verksamheten.

Karl-Henrik Johansson Munk och Tord Johansson Munk:
”Vi i styrelsen vill tacka Nils Börjeson Munk för hans tid som VD. Bolaget blickar nu framåt. Vi lever i en dynamisk tid med snabba förändringar, och vi kommer nu att sätta oss ner med aktieägarna och titta på vilken väg företaget bör gå framöver. Det är mycket möjligt att bolaget ska börja sälja konst igen exempelvis genom e-galleri. Konsten var morfars stora passion i livet och vi tror han tycker det är synd att bolaget de senaste åren tappat stora andelar på konstmarknaden. Samtidigt har svenska folket blivit mer konstintresserat under de senaste åren.”

Läs mer på: https://galerieborjeson.se

VD Karl-Henrik Johansson Munk: +46 70-1442442

Vice VD och IT-ansvarig Tord Johansson Munk: +46 76-875 09 06

Med vänlig hälsning
Styrelsen för Galerie Börjeson Aktiebolag